Palu'da Öğrencilerin TEOG Başarısı

Palu ilçesinde Hamza Bulut, Şevval Çelik ve Sıla Öztürk, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında tüm soruları doğru yanıtladı.

Beyhan Ortaokulu öğrencisi Bulut, İzmir Ortaokulu öğrencisi Çelik ve Atatürk Ortaokulu öğrencisi Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş ve okul yöneticileri ile birlikte Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Kaymakam Öztürk, öğrenci, öğretmen ve ailelerini tebrik etti. İlçede TEOG sınavında Türkiye birinciliğine üç öğrencinin ortak olmasının kendilerini ziyadesiyle gururlandırdığını ifade eden Öztürk, artık Anadolu'nun en ücra yerlerinden de Türkiye birincilerinin çıkabileceğini gösterdiklerini belirtti.

Derece yapan öğrencilerden birinin ilçe merkezinde, birinin beldede, birinin de köyde oturduğunu kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

'Bu alnı öpülesi öğrenciler köyde dahi olsa Türkiye birincisi olunabileceğini göstermişlerdir. İlçemizde göreve başladığımız andan itibaren eğitim ve öğretime büyük önem verdik ve bu alandaki ihtiyaçlarımızın tedarikine hep öncelik verdik. Okullarımızdan gelen projelere destek çıktık. Eğitim ve öğretim materyallerinden, okulların fiziki durumuna, ihtiyaç sahibi öğrencilerden, bilim, kültür, sanat etkinliklerine kadar desteğimizi esirgemedik. Bütün bunları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmelerini sağlamak için yaptık. Şimdi görüyoruz ki eğitim alanına yaptığımız bu yatırımlar semeresini vermeye başladı.'

Öğrencilerin büyük bir başarıya imza attıklarını dile getiren Öztürk, onları yetiştiren öğretmenleri, anne ve babalarını tebrik etti. Öztürk, öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Öğretmen ve öğrenciler de eğitime verdiği destekten dolayı Kaymakam Öztürk'e teşekkür etti.

Kaynak: AA