Niksar'da Çevreyi Kirletenlere Para Cezası

Tokat’ın Niksar ilçesinde çevreyi kirletenler para cezası ile cezalandırılacak.

Niksar'da Çevreyi Kirletenlere Para Cezası
Niksar Belediyesi yol kenarlarına, kaldırımlara, ormanlık ve yeşil alanlara gelişigüzel moloz dökenlere karşı yeni mücadele başlattı. Belediye Zabıta ekipleri hafriyat ve çöp döküm alanı dışındaki yerlere döküm yapan kişileri tespit ederek haklarında yasal işlem başlatıyor.

Niksar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak dökümlerin engellenmesi amacıyla rutin kontrollerini ara vermeden sürdürüyor. Döküm alanlarının dışındaki yerlere hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları döken şahıs ve tüzel kişiler tespit edildiğinde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41-4 maddesine göre gerçek kişiler için 227 ile 6 Bin 989 TL arasında, ticari işletmeler için ise 227 ile 11 Bin 658 TL arasında değişen para cezaları uygulanıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da Çevre Kanunu kapsamında yasal işlemler yapılıyor.

Niksar Belediyesi Zabıta Müdürü Ümit Aksu, vatandaşların çevreye karşı duyarlı olmalarını isteyerek; “Duyarlı vatandaşlarımızdan orman alanı, dere yatağı, yol kenarı gibi boş alanlara gelişigüzel döküm yapanları görmeleri halinde, atık dökümü yapan aracın bilgilerini mutlaka belediyeye zabıta müdürlüğümüze bildirmeleri halinde çevreye zarar verenler hakkında yasal işlemlerimizi yapacağız. Amacımız daha temiz bir çevre daha temiz bir Niksar” dedi.

Kaynak: İHA