Muğla'da Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Muğla Valisi Çiçek: 'Kutsal değerlerimizin başında vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği, tekliği gelmektedir'.

Muğla'da temel eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 71 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Muğla Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksuz, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek ile asker yakınları katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende temel eğitimini tamamlayan 367. kısa dönem erler, Türk bayrağı ve silahlarına el koyarak yemin etti.

Bu sırada çalan jandarma marşına aileler de eşlik etti.

Daha sonra kısa dönem erlerin jandarma şiirleri okuduğu törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, mazisi kahramanlıklarla dolu Türk ordusunun, her zaman Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Yemin eden Mehmetçiğin milletin gururu olduğunu belirten Vali Çiçek, 'Kutsal değerlerimizin başında vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği, tekliği gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana tek devlet, tek millet olarak değerlerini sürdürmekte ve bu değerlerine sahip çıkmaktadır.' dedi.

Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Öksuz ise, Türk milletinin, şanlı ordusuna her zaman güvendiğini dile getirdi.

Askerlerin ailelerine hitap eden Öksüz, 'Her anne ve baba, oğlunun askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak ister. Hepinizin bildiği gibi şu andan itibaren Mehmetçik adını alan evlatlarınız, yüce milletimizin de gurur kaynağıdır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından birliğine ilk katılan er Emre Önder’e ödülünü Vali Çiçek verdi.

Tören geçişinin ardından aileler, askerlerle bir araya geldi.

Bu arada tören dolayısıyla Muğla'daki komando taburunda bulunan askerler, Hamursuz Dağına Türk bayrağı dikerek nöbet tuttu.

Komando taburu görevlileri tarafından tören alanında açılan sergide ise kullanılan silah, mühimmat ve araçlar tanıtıldı.
Kaynak: AA