Milletvekili Tin, MAKSİAD İftarına Katıldı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) tarafından düzenlenen iftarda, sanayici ve işadamları ile bir araya geldi.

Milletvekili Tin, iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini belirterek, helikopter kazası sonucu şehit olan 13 asker ve diğer tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehitler sayesinde, bu sofralarda gönül rahatlığıyla bulunabildiklerini ifade eden Tin, şunları söyledi:

'Onlar canlarıyla bu Anadolu topraklarının bedelini öderken, biz de bize düşen görevi en iyi şekilde layıkıyla yapmakla mükellefiz, yapmamız gerekiyor. İş adamlarımız en iyi iş adamlığını yaparak güzel üretimler yaparak, makineler üreterek, ihracat yaparak, memurlarımız aynı şekilde, öğretmenlerimiz, Türkiye'de yaşayan herkes, erkeği kadını en iyi şekilde mücadelesi yapmakla görevli. Bu anlamda hepimize görev düşüyor. Bizim de milletvekili olarak görevimizi layıkıyla yapmamız lazım diye düşünüyorum.'

- Zeytinlik tartışmaları

Tin, 'zeytinliklerin yok edilmesine neden olacağı' iddia edilen Sanayinin Geliştilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Yasa Tasarısı'na ilişkin tartışmalara da değinerek, şunları kaydetti:

'Anadolu'ya geldiğimiz bin yıldan beri oluşan 100 milyon ağacımız varken, 15 yılda 80 milyon ağaç dikilmiş. Biz ağaçları kesip konut yapalım, tatil köyü yapalım demiyoruz. Bunların Türkiye sanayisine katkıda bulunmasını istiyoruz. Ağaçların kesilmesine karşıyım, kıyılarında da yok edilmesine karşıyım ama ülke menfaatlerine lazım olan bir şey varsa da onun da gereğini yaparız.'

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı da, sanayiye nasıl katkı sağlayabiliriz firmalara daha iyi nasıl faydalı olabilirizin çabası içerisinde olduklarını belirtti.

Meslek liselerinin önemine dikkat çeken Sarı, 'Meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezleri ile ilgili çalışmalarımız var iş yerlerimizde istihdam sağlamak için meslek lisesinden mezun olmuş arkadaşlarımıza İŞKUR öncülüğünde kurslar açacağız.' dedi.

Kaynak: AA