Meslek Lisesi Öğrencileri Avrupa'da Eğitim Aldı

Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim programı kapsamında hazırlanan ve sunulan ‘Modern Üretim Tasarımında Kullanılan 3 Boyutlu Yazıcıların Teknolojik İnovasyon Eğitim ve Stajı’ isimli proje Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) tarafından hibe almaya hak kazandı.

Meslek Lisesi Öğrencileri Avrupa'da Eğitim Aldı
Proje kapsamında, okulun elektrik-elektronik, makine ve uçak bakımı dallarında eğitim alan 10 öğrenci 3 hafta süreyle Hollanda’nın Rotterdam şehrinde uygulamalı staj eğitimine katıldı.

Öğrenciler bu sayede inovatif tasarım ve üretim yapan RDM Markerspace uygulama eğitim merkezinde 3 boyutlu yazıcı çeşitleri hakkında eğitim alarak mesleklerinde ihtiyaç duydukları makine parçalarını tasarlama, 3D yazıcıdan çıktısını alabilme yeteneği kazandı. Öğrenciler eğitim saatlerinin dışında ülkenin tarihi mekanlarını ziyaret ederek kültürel aktivitelerine katılma imkanı da buldu.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Okul Müdür Başyardımcısı Ali Korkmaz, “Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde Erasmus + programının Mesleki Eğitime sağladığı bu fırsat öğrenciler üzerinde olumlu iz bırakarak vizyonlarını arttıracak, istihdam edilmelerine de katkı sağlayacaktır” dedi.

Okul Müdürü Selçuk Erdem ise, “Okulumuz Avrupa Birliği projelerinde oldukça iyi bir başarı yakalamış ve tecrübelerini tüm okullarla paylaşmaktadır. Bu başarı aynı zamanda meslek okulu tercihi yapacak öğrencilerin de okulumuzu seçmelerinde kriter olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca bu yıl okulumuz VET Mobility Charter akreditasyonu için başvuruda bulunmuş sonucu beklenmektedir. Akredite olduğumuz taktirde Erasmus + programı sonuna kadar yazdığımız projeleri doğrudan uygulama şansını elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA