Meksika'da Gazetecilere Yönelik Şiddet

Quintana Roo'da bir gazetecinin kulağı kesildi.

Basın mensupları için en tehlikeli ülkelerden biri Meksika'da bir gazetecinin kulağı kesildi.

Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan Gazetecileri Koruma Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Quintana Roo eyaletine bağlı Playa del Carmen kentinde bir internet haber sitesinde çalışan gazeteci Carlos Barrios, iş yerinden çıktığı sırada saldırıya uğradı.

Saldırganın gözdağı vermek amacıyla gazetecinin kulağının bir bölümünü kestiği belirtilen açıklamada, saldırı kınandı.

Haber sitesinin editörü Eduardo Racon, Komiteye yaptığı açıklamada, saldırganın Barrios'u çalıştığı kuruluşun Eyalet Valisi Carlos Joaquin yanlısı yayın yapmayı durdurmaması durumunda öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Ülkede son 3 ayda 5 gazetecinin cinayete kurban gitmesi üzerine Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, geçen ay 'ifade özgürlüğü ve gazeteciler ile ifade özgürlüğü savunucularının korunması için eylem' başlığıyla güvenlik kabinesi ve valileri acil toplantıya çağırmıştı.

Konuyla ilgili 3 önlem aldıklarını söyleyen ancak önlemler hakkında detaylı bilgi vermeyen Pena Nieto, tehdit altındaki gazetecilere yardım edilmesi ve gazetecilere yönelik suçları araştırmakla görevlendirilen özel savcılık ofisi için daha fazla kaynak ayrılması sözü vermişti.

Meksika gazeteciler açısından dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri sayılıyor. Gazetecileri Koruma Komitesine göre ülkede 1992'den bu yana en az 40 gazeteci görev yaparken hayatını kaybetti.

Kaynak: AA