Mardin'de Camilerde Çocuklara Özel İlgi

Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, bu yıl Ramazan ayı nedeniyle teravih kılınan camilerde birer Kur’an öğreticisi görevlendirdiklerini belirterek, öğreticilerin gündüz kadınlarla, akşam ise teravih için camiye gelen çocuklarla ilgilendiklerini anlattı.

Mardin'de Camilerde Çocuklara Özel İlgi
Mardin Müftülüğünce, kent merkezi ve ilçelerinde teravih namazı kılınan camilerde Kur’an öğreticileri görevlendirildi. İl Müftüsü İsmail Çiçek, öğreticilerin gündüz kadınlarla, akşam ise teravihe gelen çocuklarla ilgilendiklerini belirtti.

Çocukların caminin gölgesinde üzülmeden büyümelerini arzuladıklarını anlatan Çiçek, bir taraftan da ibadet edenlerin rahatsız edilmemesi için uğraş verdiklerini ifade etti.

Bu amaçla camilerin boş mekanlarının çocuklara tahsis edildiğini dile getiren Çiçek, “Bu mekanlarda her akşam bir bayan görevlinin bulunduğunu ve çocuklarımızla ilgilendiklerini, bu mekanlarda geleceğimize yatırım yapan Kur’an Kursu öğreticilerine bu amaçla teşekkür ettiklerini belirten Çiçek cemaatten olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

Ali Başlık adlı vatandaş ise, “Mardin müftüsü çiçek sarının çocuklar için böle sine güzel bir hareketi uygulamaya geçirmesi hepimizi mutlu eti ve gururlandırdı. Müftümüz bunu yaparak geleceğimiz olan çocuklarımıza hem dinimizi hem de ilerleyen zamandaki hayatlarını etkileyecek güzel davranışlar elde ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA