Kozan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Törenler, Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün Kurtuluş Anıtı'na çelenk koymasının ardından, şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Protokol ve vatandaşın oluşturduğu kortej, Kurtuluş Anıtı'ndan tören alanı olan Adnan Menderes Parkı Meydanı'na kadar mehteran eşliğinde yürüdü.

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırılırken, Belediye Başkanı Musa Öztürk, törende yaptığı konuşmada “8 Mart 1919’da babalarının yurdu gibi anlaşma dışında olmasına rağmen Kozan’dan Saimbeyli’ye kadar her tarafı maalesef buradaki işbirlikçileri Ermenilerle beraber ilçemizi düşman kuşatmıştı. Ama beş bin yıllık tarihi olan Kozan’ın küllerinden hep kahramanlar çıkar ve onlar boş durmadılar. Düşmanı çok iyi tanımak lazım. Hainler şimdi Suriye’de, Güneydoğu’da ve Irak’ta. Onun için hepimizin aklını başına toplaması lazım. Gün, uyanış günüdür.' dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi bando takımı gösterileri, folklor ekibi ve Kozanlı öğrencilerin gösterilerinin ardından Kozan Şehitliğine 'Kurtuluş Yürüyüşü' yapıldı.

Burada protokol üyeleri Kurtuluş komutanlarından Saim Bey’in kabri başında dua etti.

Törene, AK Parti Adana Milletvekili ve MKYK üyesi Tamer Dağlı,CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Kozan Kaymakamı Avni Oral,Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA