KONESOB Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (KONESOB) bağlı oda başkanları ve birlik üyeleri, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’in de katıldığı iftar yemeğinde bir araya geldi.

KONESOB Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi
İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Ramazan ayının mübarek, birlik ve beraberlik, kaynaşma, yardımlaşma ayı olduğunu söyledi.

Karamercan, “Biz de esnaf odaları olarak iftar yemeğimizi geleneksel hale getirdik. Birlik beraberlik içerisinde güzel bir iftar yemeğimiz olsun istedik. Dün gece bir haber aldık üzüldük. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun. Türkiye’nin başı sağolsun. Konya’nın başı sağolsun” dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise iftar yemeklerinin birbirlerini bağlayan önemli günlerden olduğunu dile getirdi. TESK Başkanı Plandöken, Konya’nın önemli bir şehir ve inanç turizminin önemli olduğu merkezlerden bir tanesi olduğunu da belirtertek, “Tasavvuf, huzur şehri. Birbirini seven, birbirine destekleyen, ülkemizin her tarafında mutlaka bir tane Konyalı işadamımız, sanayicimizin olduğu önemli bir kentimiz. Sizler olmazsanız olmaz. Bu mütevazi şehrin görkemli insanlarıyla birlikte, Hz. Mevlana’nın bu güzel memleketimizdeki ikametgahı da çok önemli” diye konuştu.



“Memleketimizde huzur güven olduğu sürece başaramayacağımız bir şey yok”

Memlekette huzur, güven olduğu sürece başaramayacakları bir şeyin olmadığını aktaran Palandöken, “Bugün 3,5 milyona yakın Suriyeli yurttaşımızı ve diğer ülkelerden göçmen gelen kardeşlerimizi ülkemizde barındırıyoruz. Böyle güçlü bir ülkede bu misafirleri ağırlayabilecek güce sahibiz. Maalesef 4 yıldır üst üste yapılan seçimler, genel seçimler, tekrarlanan seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve arkasından referandum. Esnaf, zanaatkar, sanayici, tüccar hepsi bu ülkede huzur ve güven olduğu sürece iş yapar. Güven olmadığı zaman ticaretin hiçbir önemi olmaz” şeklinde konuştu.

Palandöken, şehitlerin milletin göz bebeği olan askerleri olduğunu ve mekanlarının cennet olmasını dileyerek ailelerine başsağlığı diledi. Palandöken, “Esnaf ve zanaatkarımızın bir arada olup, güç birliği yapmaları ülkemiz açısından çok önemli. Sivil toplum başkanlarıyla hepimiz bir arada bu ülkenin gerçek menfaatleri doğrultusunda, siyaset üstü durmak suretiyle ülkemize yapılması gereken hizmetleri vermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İftar yemeğine, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, oda başkanları, birlik üyeleri ve protokol mensupları katıldı.

Kaynak: İHA