GÜNCELLEME - Malatya'da Terör Operasyonu

Yeşilyurt ilçesinde terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda uzun namlulu silah, 500 kilogram amonyum nitrat, 1,5 kilogram plastik patlayacı, 8 fünye ve bomba düzenekleri ele geçirildi Vali Toprak: 'Şahsın, birkaç gündür ilimiz merkezinde kamu binalarına ve emniyet güçlerimize yönelik keşif faaliyetlerinde bulunduğu kamera görüntülerinin incelenmesinden anlaşılmıştır. Uzaktan kumandalı bombalı araç saldırısı veya fedai tarzı büyük bir eylem önlenmiştir'DETAYLAR VE AÇIKLAMALAR EKLENDİ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği operasyonda 1 uzun namlulu silah, 500 kilogram amonyum nitrat, 1,5 kilogram plastik patlayacı, 8 fünye ve bomba düzenekleri ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yakınca mevkisinde boş arazide takip edilen 20-25 yaşlarındaki terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Etkisiz hale getirilen teröristin cenazesi, incelemenin ardından Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

- Terör örgütüne geçen yıl katılmış

Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, polis ekiplerine gelen ihbarda bir erkek şahsın yanında uzun namlulu silah olduğu halde gömülü malzemeyi araç içerisine yerleştirdiğinin tespit edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle operasyon yapıldığını ve 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık veren teröristin çatışma sonucu etkisiz hale getirildiğini anlatan Toprak, şahsın üzerinde ve yanındaki araçta sahte kimlik, kalaşnikof marka tüfek, 4 dolu şarjör, variller içerisinde 500 kilogram amonyum nitrat, 1,5 kilogram plastik patlayıcı, 8 fünye ve bomba düzenekleri bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca ele geçirilen aracın sahibinin de Diyarbakır'da gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmada teröristin kimliğinin de belirlendiğini aktaran Toprak, şu bilgileri verdi:

'Örgüt mensubunun Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Azad Güle Kod isimli Hüseyin Gümüş olduğu, şahsın 2016 yılı mart ayında İzmir ilinden PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan yapılanmasına katıldığı öğrenilmiştir. Şahsın birkaç gündür ilimiz merkezinde kamu binalarına ve emniyet güçlerimize yönelik keşif faaliyetlerinde bulunduğu kamera görüntülerinin incelenmesinden anlaşılmıştır. Uzaktan kumandalı bombalı araç saldırısı veya fedai tarzı büyük bir eylem önlenmiştir. Etkisiz hale getirilen örgüt mensubuna yardım ve yataklık eden şahısların tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir.'

Kaynak: AA