Gazipaşa'da Kapalı Ameliyatlar Yeniden Başladı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Gazipaşa Devlet Hastanesinde, güçlenen hekim kadrosuyla birlikte kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik ameliyatlar yeniden başladı.

Gazipaşa'da Kapalı Ameliyatlar Yeniden Başladı
İlk kez 2012 yılında kapalı yöntemle ameliyatın yapıldığı Gazipaşa Devlet Hastanesinde tekrar başlayan kapalı yöntem ameliyatlar hakkında bilgi veren Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hasan Sözel "Hastanemizde, güçlenen hekim kadrosu ile birlikte gerçekleşen operasyonların çeşitliliği ve başarısı her geçen gün artıyor. Açık ameliyatlar yerini tıp dünyasında giderek daha çok tercih edilen laparoskopik (kapalı) ameliyatlara bırakmıştır. Kapalı ameliyatlar, Gazipaşa Devlet Hastanesinde kadın doğum, genel cerrahi, üroloji, ve ortopedi uzmanları tarafından hastalara başarıyla uygulanmaktadır" dedi.

Başhekim Uzm. Dr. Hasan Sözel Gazipaşa Devlet Hastanesinde laparoskopik safra kesesi ameliyatları, laparoskopik tüp ligasyonu, laparoskopik kistektomi, operatif histereskopi, endoskopi ile menisküs ameliyatlarının başarıyla uygulandığını ve bundan sonraki günlerde de uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

Gazipaşa Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Alkan Sakar ve Op. Dr. Hüseyin İncir, kapalı yöntem ameliyatların açık yöntem ameliyatlarına göre birçok avantajı olduğunu belirterek, "Kapalı yöntem ile ameliyat cerrahi sırasında oluşabilecek sorunlar ve operasyon sonrası ağrılarda azalma olmakta, kapalı ameliyatlar çok küçük kesilerle gerçekleştirildiği için yara izi en aza indirilmekte, bağışıklık sistemi özellikle kanser vakalarında daha az zarar görmektedir. Hastalar evlerine daha hızlı dönebiliyor ve klasik cerrahiye göre iyileşme süresi daha da kısalmaktadır. Ayrıca kapalı yöntem ameliyatta karın içi yapışıklıkları daha az olmakta, enfeksiyon riski azalmaktadır. Tüm bu avantajlar hastanın hastanede yatış süresini azaltırken iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır" dedi.

Kaynak: İHA