Gazetecilere Yapılan Saldırı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçüğün haber takibini yapan gazetecilere yönelik saldırı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ve Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından kınandı.

Olayla ilgili olarak ZGC Başkanı Derya Akbıyık, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda bulunan kişi ve kişilerin ortaya çıkarılmaları ve gerekli cezayı görmeleri gerektiğini belirtti.

Gazetelerin ve gazetecilerin güvenliği özel bir düzenlemeyle mutlaka yeniden ele alınıp ciddi biçimde planlanması gerektiğini kaydeden Akbıyık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Kamu adına görev yapan medyanın ve mensuplarının korunup kollanması, bir kamu görevidir ve aslında bir kamu güvenliği sorunudur. Bu görevin yerine getirilmesi basın özgürlüğü açısından da gerekli şartların en önemlisidir. Adeta geliyorum diyen bu saldırı, bundan sonra daha başkalarının olabileceğinin de habercisidir.

Konunun ehemmiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hiçbir haber, yazı veya yayın, çirkin saldırıların gerekçesi olamaz. Sahada sadece haber amaçlı görevini her türlü şartta gece ve gündüz demeden yerine getiren gazetecilerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, basın camiasına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

KGD'den yapılan yazılı açıklamada da yapılan saldırının insanlığa ve vicdana sığmayacağına vurgu yapılarak, bu konuda gereğinin yapılacağına dair inançlarının tam olduğu belirtildi.

Kaynak: AA