FETÖ Bahanesiyle Dolandırdı, Poşetten Şüphelenen Polise Yakalandı

Telefonda kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıttığı kişiyi dolandırarak para ve altınlarını alan şüpheli, polisin dikkati sayesinde yakayı ele verdi.

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bahanesiyle telefonda dolandırıcılık yapan bir kişi polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeşildere Mahallesi Aşık Veysel Caddesi'nde bulunan Yunus timi görevlileri, şüphe üzerine elinde poşet bulunan O.B'yi durdurdu. Poşette yapılan aramada, bir kadına ait cüzdan ile çeşitli ziynet eşyaları, G.G. adına düzenlenmiş banka kartları bulundu.

Polislerin, altınların kime ait olduğunu sorması üzerine şüphelinin, çantayı bir kadından aldığını ve poşetteki paranın ise 'devlet parası olduğunu' söylediği belirtildi.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda, eşyaların G.G'ye ait olduğu tespit edildi.

Polislerin ulaştığı G.G'nin, ev ve cep telefonunu arayarak kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan O.B. tarafından 'FETÖ üyeliği' ile suçlandığı ve bu kişinin yönlendirmesi ile kendisine ve kızına ait ziynet eşyalarını bir poşete koyarak Şirinyalı Mahallesi'nde bir parkta şüpheliye teslim ettiği belirlendi.

Emniyette suçunu itiraf eden O.B'nin, benzer bir şekilde Antalya ve Ankara'da birkaç kez daha para ve altınlarını aldığı mağdurları dolandırdığı tespit edildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA