Erdal İnönü Kent Parkı Açılış İçin Gün Sayıyor

Muratpaşa Belediyesi, bilim adamı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adını taşıyan 25 dönümlük park açılış için artık gün sayıyor.

Erdal İnönü Kent Parkı Açılış İçin Gün Sayıyor
Antalya’da bir kuşağın çocukluk ve gençlik yıllarının en büyük eğlencesi olan ancak Aralık 2012’de yıkılan eski Dedeman Aquapark, Muratpaşa Belediyesi’nce herkesin kendine ilişkin bir şeyler bulabileceği yeni bir yaşam merkezi olarak düzenlendi.

Çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılan park, bilim adamı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adını taşıyacak.

Yepyeni bir yaşam alanı

Hemen girişinde atom çekirdeğinin merkezine yerleştirilmiş Erdal İnönü büstünün de yer aldığı parkta, kuruluş çalışmaları Antalyalılar Derneği’nce sürdürülen Antalya Kent Tarihi daimi sergi alanı da bulunuyor. Mavi bayraklı bir plajın da yer aldığı park, sunduğu falez, masmavi Akdeniz ve Beydağları manzarasıyla yeni bir hayata ‘evet’ diyecek çiftler içinde bambaşka bir olanak sunuyor. Muratpaşa Belediyesi Nikah İşleri Müdürlüğü, Erdal İnönü Kent Parkı’nda oluşturduğu ek hizmet binasıyla dileyen çiftlerin nikahını burada kıyacak.

Her detayıyla ilgilendi

Açılışı için artık gün sayılan parkta Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç’la incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ümit Uysal, yürüyüş yollarından peyzaj bitkilerine, eski havuz alanları korunarak oluşturulan yapay şelalelerine Erdal İnönü Kent Parkı’nın tüm detaylarını gözden geçirdi. İncelemeleri sırasında parkın açılışla birlikte görev alacak personelle de buluşan Başkan Uysal, “Bu çok özel alanın açık, şeffaf, güleryüzlü toplumla nasıl paylaşıldığını sizler Antalya’ya göstereceksiniz. Hep birlikte çok ciddi ve büyük işe giriştik. Allah utandırmasın” diye konuştu.



Kamu işletecek

Başkan Uysal, incelemenin ardından yaptığı 25 dönümlük alanıyla Erdal İnönü Kent Parkı’nın uzun yıllardır atıl halde kaldığını söyledi.

Ancak gerçekleştirilen çalışmaların ardından alanın müthiş bir yaşam alanı olarak ortaya çıktığını belirten Başkan Uysal, “Antalya Kent Tarihi daimi sergi alanı, bistro ve kafeleriyle ve plajıyla entegre bir yaşam alanı ortaya çıktı. Bu park alanındaki yer alacak işletmeleri kiraya verme düşüncemiz yok. Suiistimallere konu oluyor. Kamu işletmesi olarak tanzim ediyoruz. Antalya’ya, Muratpaşa’ya mutluluk saçan, huzur veren bir yaşam alanı olsun istiyoruz.”
Kaynak: İHA