Demirkol'dan Yerli Otomobil Çağrısı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, yerli otomobil için hükumetin sektörel bir politika uygulaması gerektiğini belirterek, "Yerli otomobil sektörü bir bölgeye sıkıştırılmasın" dedi.

Demirkol'dan Yerli Otomobil Çağrısı
Heyet Başkanı Demirkol, son günlerde gündemde olan yerli otomobil ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomotiv sektörü için verdiği tavsiyeyi hatırlattı. Demirkol, otomotiv sektörü için bölge belirlenerek alt yapı oluşturması gerektiğini dile getirerek,

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesi ile başlayan yerli oto üretim çalışmalarının kalkınma ve istihdamın yaygınlaştırılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması adına Kocaeli, Bursa, İstanbul üçgenine hapsedilmemesi ve bir bölgeye sıkıştırılmaması gerekiyor. Kalkınma düzeyi ile doğru orantılı olan sanayileşmenin hassas politikalar ile belirlenmesi ve otomotiv sektörü için de ayrıca bir hassasiyet taşıması gerekiyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi bizlerin de ülke olarak çok yönlü bir politika belirleyerek şimdiden alt yapı çalışmalarına başlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA