Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu Açıklaması

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçenin en önemli yeşil alanlarından biri olan Hevsel Bahçeleri’nde bina yapım izni verilmeyeceğini vurguladı.

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu Açıklaması
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Karamehmetoğlu, Hevsel Bahçeleri’nde bir tek ağacın dahi yok edilmesine müsaade etmeyeceklerini belirterek, imar izni olsa dahi Hevsel Bahçeleri içerisinde bina yapı ruhsatı vermeyeceklerini söyledi.

Karamehmetoğlu, Çermik’in komşu ilçelerinin dahi sebze ve meyve ihtiyacının karşılandığı Hevsel Bahçeleri’nde doğayı ve yeşili korumak amacıyla hareket ettiklerini anlatarak, meclis kararıyla koruma altına alacaklarını dile getirdi. Daha önceleri bahçelerde vatandaşların yetiştirdikleri sebze ve meyvelerle geçimlerini sağladıklarını dile getiren Karamehmetoğlu, güzel bahçeleri beton binalarla heba etmeyeceklerini ve tarihi dokusunun korunması için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı.

İlçe merkezindeki Hevsel Bahçeleri’nin daha önceki yıllarda verilen izinlerle betonlaştırılmasına üzüldüklerini dile getiren vatandaşlar ise, belediyenin kararının sevindirici olduğunu kaydetti.

Vatandaşlar, burada yürüyüş ve mesire alanlarının oluşturulmasını da istedi.
Kaynak: İHA