Çatak'ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Çevre ve Şehircilik Van İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında Çatak’ta bulunan ilkokul öğrencilerine yönelik çevre bilinci ile ilgili seminer verildi.

Çatak'ta 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri
“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinliği kapsamında düzenlenen programa Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, eşi Demet Akgül, Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahsum Semerci, müdür yardımcısı Serdar Acarcan, Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Ahmet Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Yaltay, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto katıldı.

Yapılan etkinlikler kapsamında Şehit Seyvan Yavuz İlkokulu ve Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda öğrencilere yönelik çevre bilinci ile ilgili seminer verildi.

Ardından çevre konulu tiyatro gösterisi düzenlendi.

Ayrıca öğrencilerle ödüllü yarışmalar yapıldı. Yarışmayı kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş tiyatroda görev alan öğrencileri tebrik ederek, “İlçemizde bu güzel etkinlikleri gerçekleştirdikleri için Çevre Şehircilik İl Müdürü Mahsun Semerci ve ekibine, ilçemizin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’e bu anlamlı günde öğrencilerimizin yüzünü güldürdüklerinden dolayı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Tiyatroda görev alan öğrencilere duyarlılıklarından dolayı hediyeler takdim edildi. Çevre Şehircilik Van İl Müdürlüğü tarafından Çatak’taki 50 kişilik öğrenci gurubunu cumartesi günü Van Devlet Tiyatrosunda sahnelenecek olan "Alevli Günler" isimli tiyatro oyununa götürülecek.
Kaynak: İHA