Bu Yaz Aydınlı Çocuklara İyi Gelecek

Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADÜSEM) 2017 yılı itibariyle devraldığı “Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu” projesini bu yaz çocukların hizmetine sunacak.

Bu Yaz Aydınlı Çocuklara İyi Gelecek


İlki geçtiğimiz yaz geniş bir katılım ve başarılı bir diploma töreni ile gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu, bu yıl ADÜSEM çatısı altında, bir yıl önceki tecrübenin birikimi ile birleşerek yeniden hayat bulacak. İki yıldır “Bu Yaz Çocuklarımıza İyi Gelecek” sloganı ile sürdürülen proje, hem Aydınlı çocuklara yazın geçirebilecekleri güzel ve eğlenceli zamanı vaat ediyor hem de iyi bir gelecek için ilk adımı atmak adına, onları Adnan Menderes Üniversitesi’ne davet ediyor.

Genç İletişimciler, Genç Doktorlar, Genç Mühendisler ve Genç Bahçıvanlar Yaz Okulunda Buluşuyor

8-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar, her dönem bir önceki dönemin tekrarı olacak şekilde yapılanan toplamda dört farklı dönemden oluşan ve dört farklı eğitim içeriği sunan yaz okulu programlarına diledikleri kadar dâhil olabilecek. Çocuk Üniversitesi yapısında; Genç İletişimciler, Genç Doktorlar, Genç Mühendisler ve Genç Bahçıvanlar olmak üzere birbirinden heyecan verici dört özel program İletişim, Tıp, Mühendislik ve Ziraat Fakültelerinin düzenleyeceği dört farklı eğitim programını içeriyor. Öğrenciler dâhil oldukları programa göre, öğleden önce zamanlarını eğitimlerin verildiği fakültelerde, öğretim elemanları ile birlikte geçirerek, iletişim, tıp, mühendislik ve ziraat alanlarına yönelik başlangıç seviyesi akademik bilgi ile donanıp öğleden sonraları ise, spor, sanat ve müzik aktiviteleri ile dopdolu geçecek. Bu aktiviteler dâhilinde; yüzme, tenis, basketbol, futbol, bocce, okçuluk, masa tenisi, satranç, resim, müzik, heykel, at binme ve benzeri birçok farklı uğraş, Çocuk Üniversitesi’nin üyelerini bekliyor. Böylelikle çok erken yaşta üniversite ortamına adım atma şansı yakalayan çocuklar, bir yandan da öğle sonrası aktiviteleri ile eğlenerek tüm yılın stresini üzerlerinden atma fırsatı bulacak.

“Çocuğunuz için Tasarlanan Özel Zamanın Tadını Çıkarın”

Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu Projesi, ailelerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış, bu bakış açısı ile eğitimler, spor, sanat ve müzik aktivitelerinin yanı sıra proje dâhilinde sabah, öğle ve ikindi olmak üzere üç öğün yemek sunuluyor. Çocuk Üniversitesi sabah 08.30’da başlayarak akşamüstü 17.30’a değin sürüyor. Haftanın dört günü eğitim ve aktivitelerine devam eden öğrenciler, cuma günleri ise kültürel geziler ile yazın tadını çıkaracak.
Kaynak: İHA