Bitlis'te TÜBİTAK Ödülleri Verildi

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende TÜBİTAK projelerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İsmail Eren Spor Kompleksinde, TEOG ikinci dönem merkezi ortak sınav ve TÜBİTAK projelerinde dereceye giren öğrenciler ile beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar için ödül töreni düzenlendi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, öğrencilerin elde etmiş olduğu başarılarda öğretmenlerin, idarecilerin büyük emeğinin bulunduğunu söyledi.

Bitlis Valisi Çınar, "Bu gelecek sadece kişisel geleceğimiz değil. Hayatımızda kalite, konfor, üretmek ve katma değer oluşturmak kişisel olarak gerekli şeyler. Ama çevremize, ailemize, köyümüze, mahallemize, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı insanlar olmak zorundayız. Ülkemize ve İslam alemine huzur gelmesini istiyorsak, Türkiye’nin güçlü olması gerekiyor. Adil olan güçlü olursa dünyada huzur olur. Allah’ın izniyle o medeniyet köklerimizdeki o büyük güç yeniden filiz sürmüş durumda. Türkiye sayenizde çok daha güçlü olacak” diye konuştu.

Sağlık Müdürü Koray Okur, ülke genelinde geleceğin teminatı çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için Sağlık Bakanlığının “Sağlık İçin Pedalla”, “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projelerini devam ettirdiğini söyledi.



Yapılan konuşmanın ardından öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA