Başkan Demircan Açıklaması 'İftar Sofraları Bize Bölüşmeyi Ve Kardeşliği Öğretiyor'

Beyoğlu Belediyesi tarafından Dolapdere’de düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Belediye olarak Ramazan ayında kardeşliğimizi çocuklarımıza anlatacak organizasyonun bu iftar sofraları olduğunu biliyoruz. Bunu da söyleyerek değil, göstererek anlatıyoruz. Mahallelerde kurduğumuz sofraların en güzel tarafı da budur" dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'İftar Sofraları Bize Bölüşmeyi Ve Kardeşliği Öğretiyor'
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Beyoğlu’nda sokaklar vatandaşların buluşma noktası oldu. Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerde geleneksel iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi, gönül sofralarını bu kez Dolapdere’de kurdu. Yenişehir Camii önünde ve Sururi Mahallesi’nde kurulan iftar sofralarında binlerce kişi bir araya gelerek hep birlikte iftar yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş’un da katıldığı sokak iftarında ilahi müzik dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

“Asıl maharet aynı sofrada buluşabilmektir”

İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Mahallelerde kurduğumuz bu sofralar bize bölüşmeyi, kardeşliği ve yemeğimizi bölüşmeyi öğretiyor. Biz de belediye olarak ramazan ayında bu kardeşliği çocuklarımıza anlatacak organizasyonun bu iftar sofraları olduğunu biliyoruz. Onun için her akşam Taksim Meydanı’nda, Hasköy Sahilde ve mahallelerimizde iftar sofraları kuruyoruz ve sizinle beraber iftar yapıyoruz. Amacımız çocuklarımıza kini nefreti değil, bölüşmeyi öğretmek. Bunu da söyleyerek değil, göstererek anlatıyoruz. Mahallelerde kurduğumuz sofraların en güzel tarafı da budur" dedi.



Önce iftar sonra eğlence

Beyoğlu Belediyesi sokak iftarlarının yanı sıra her gün Taksim Meydanı ve Hasköy Sahil’de kurduğu iftar sofralarıyla da binlerce vatandaşı aynı sofra etrafında buluşturuyor. Vatandaşlar iftar yemeğinin ardından alanlarda kurulan sahnelerde sergilenen tasavvuf musikisi dinletileri ve bir birinden güzel gösterilerle unutulmaz bir ramazan akşamı geçiriyor. Çocukların da unutulmadığı etkinliklerde, çocuklar aileleriyle birlikte düzenlenen yarışmalara katılarak keyifli dakikalar geçiriyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Ramazan etkinlikleri Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek.
Kaynak: İHA