Bakan Tüfenkci, İmam Hatiplilerle İftar Yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, imam hatip okullarının gelişiminin Türkiye’nin demokrasi süreci gibi geliştiğine vurgu yaparak, “İmam hatipler kimi zaman göklere çıkarılmış, kimi zaman da devlet düşmanı ilan edilmiştir ama baktığımızda her zaman imam hatiplilere millet sahip çıkmıştır” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara İmam Hatip Okulları Platformu üyeleriyle iftar programında bir araya geldi. Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Tüfenkci’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İftarın ardından imam hatiplilere seslenen Tüfenkci, Anadolu halkının her zaman imam hatiplere sahip çıktığını kaydederek, “Mesele millete olan sevda, mesele dini doğru öğrenme meselesidir. Dolayısıyla bu vatana sevdalılar, Anadolu çocukları her zaman imam hatiplilere sahip çıktı. İmam hatiplerin gelişimine baktığımızda esasında Türkiye’nin demokrasi süreci gibi inişli çıkışlı seyrediyor” şeklinde konuştu.



“İmam hatipler kimi zaman göklere çıkarılmış, kimi zaman da devlet düşmanı ilan edilmiştir”

İmam hatiplilerin kimi zaman göklere çıkarılırken kimi zaman da devlet düşmanı ilan edildiğinin altını çizen Tüfenkci, “İmam hatipler kimi zaman göklere çıkarılmış, kimi zaman da devlet düşmanı ilan edilmiştir ama baktığımızda her zaman imam hatiplilere millet sahip çıkmıştır. Bugün Allah’a hamdolsun AK Parti iktidarlarıyla beraber imam hatipler hak ettiği yere gelmiş vaziyette” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA