'Askıda İftar' Projesi

Eskişehir Odunpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) “Askıda İftar” projesiyle ihtiyaç sahiplerine ve iftara yetişemeyenlere yardım ediyor.

'Askıda İftar' Projesi
Paylaşmak, kardeşlik ve bereket ayı olan Ramazan da Odunpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahibi, yolda kalmış ya da iftara yetişemeyenlere iftar yapmalarına sağlamak ve böylelikle paylaşma ve dayanışma kültürünü canlı tutmak amacıyla “Askıda İftar” projesi başlattı. SYDV tarafından “Askıda İftar” projesi, ilk olarak 2016 yılı Ramazan ayında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yakınında bulunan Nasreddin Hoca Caminde pilot olarak uygulandı. Proje, vatandaşlardan gelen olumlu geri dönüşler neticesinde 2017 yılı Ramazan ayında şehir merkezinde yer alan Reşadiye ve Çarşı Camilerinde de uygulanmaya başlandı. “Askıda İftar” panosuna iftar saatine kısa bir süre kala, içerisinde soğuk sandviç, su, meyve suyu, zeytin, hurma, meyve kurusu gibi yiyecek ve içeceklerden oluşan iftar kumanyaları asılmakta ve bu bölgelerde bulunan ihtiyaç sahiplerinin veya iftara yetişemeyenlere iftar yapabilmeleri sağlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yapılan açıklamada, “Askıda İftar projesiyle, tarihimizde ve kültürümüzde var olan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan yardım yapanın ve yardım alanın birbirini görmediği ve tanımadığı yardımlaşma kültürü tekrar canlandırılmakta böylelikle yardım alanın rencide olmadığı ve yardım yapanların da daha fazla teşvik edildiği bir sistem kurulmuştur. Ayrıca bu sistemde tüm mali kaynak bağışçılarımız tarafından karşılanmakta ve böylece çok daha fazla kişinin hem projeye ortak olması hem de sevabından istifade etmesi sağlanmaktadır” denildi.

Ayrıca, projeye katkı vermek isteyenlerin vakfın bağış hesabına parayı yatırabilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA