Artvin'de Öğrencilere İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Artvin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Milli Seferberlik programının 2’inci kısmı, İş Sağlığı ve Güvenliği-Hedef Sıfır İş Kazası, çalışmalarına İlk ve Orta dereceli okullarda “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verilerek başlandı.

Artvin'de Öğrencilere İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Çalışma Hayatında milli seferberlik programında birinci kısmı tamamladıklarını ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Eğitime katılan Artvin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kahraman Derece, yaptığı açılış konuşmasında iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemine değinerek, bu bilincin küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılması gerektiğini ifade etti.

En büyük hedeflerinin Artvin’de yaşanan iş kazalarını sıfıra indirmek olduğunu dile getiren İl Müdürü Derece, bu bilincin toplum her katmanına yerleşmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.



Söz konusu eğitimler; Şehit Erol İnce İmam-Hatip Okulu, Yenimahalle İlkokulu, 7 Mart İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Seyitler İlkokulunda verildi.

Eğitimi veren, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ekrem Kalkmaz, “Yaşanan iş kazalarının büyük çoğunluğunu insan kusurundan kaynaklanmaktadır, dolayısıyla engellenebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA