Akşehir'de Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelindeki şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi.

Akşehir'de Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği
Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrasında gerçekleştirilen iftar yemeği öncesi Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ve Belediye Başkanı Salih Akkaya davetlilerin masalarını gezerek onlarla tek tek ilgilendi. Yemek sonrası yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKŞAD) Başkanı İsmail İnce iftar yemeği için teşekkür ederek, “Bugün bir şehidimizi daha defnettik, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gaziler ile iftar sofralarının bereketli olduğunu belirterek, “Sizler, canından aziz bildiği vatanları için canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarısınız, bizlere emanetlerisiniz. Sizler, vatan için canlarını seve seve verecek olan ve bu uğurda yaralanan gazilerimizsiniz. Allah sizlerden razı olsun. Bugün de yiğit bir evladımızı şehit olarak Allah’ın izniyle cennete uğurladık. Allah ona da gani gani rahmet etsin. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de Akşehir’de son yolculuğuna uğurlanan Şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer’e Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından iftara katılan protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler ile sohbet etti. İftar yemeğine, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Konya İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Konya Merkez Komutanı Albay Alpaslan Yücel Soysal, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, protokol mensupları, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası, amcası, eşi ve çocuğu, Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKŞAD) yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Kaynak: İHA