AK Parti'li Uğur, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balıkesir’de yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren AK Parti’li eski belediye başkanlarından Sabri Uğur, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Merhum Başkan Uğur’un cenazesi, cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazı ile uğurlandı. Cenaze, Balıkesir siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi.

AK Parti'li Uğur, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Birkaç gün önce İstanbul’da kalp ameliyatı olan ve taburcu olduktan sonra evinde istirahate çekilen AK Parti’li Balıkesir eski Belediye Başkanı Sabri Uğur, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Merhum Başkan Uğur’un ölüm haberi il genelinde büyük üzüntü yaşatırken, Başkan Uğur bugün cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Zağnos Paşa Camii’nde şehit Yüzbaşı İlker Acar’ın cenazesi ile birlikte uğurlanan Başkan Uğur’un cenaze törenine; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Sabri Uğur kimdir?

Sabri Uğur, 1958 yılında Balıkesir’de doğdu. İlkokulu 6 Eylül ve Dumlupınar ilkokullarında okudu. Orta öğrenimini Balıkesir Ortaokulu’nda tamamladı. Balıkesir Lisesi’nden 1975 yılında mezun oldu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde bir yıl öğrenim gördükten sonra yeniden girdiği üniversite sınavları sonucunda İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne geçiş yaptı. 1980 yılında maliye bölümünden mezun oldu.

Çeşitli öğrenci dernekleri ve sosyal vakıflarda çalıştı. İstanbul Sosyal İlimler Enstitüsü’ne devam etti. 1983 yılında kısa dönem askerlik görevini tamamladı. 1984 yılında iki arkadaşı ile birlikte dış ticaret firması kurarak ticari hayata atıldı. 1994 yılına kadar ihracat ve transit dış ticaret yaptı. Lisans ve dış ticaret konularında eğitimler aldı. Balıkesir’de Sun Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurdu.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda aktif rol oynadı. Balıkesir Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı.

Evli ve iki çocuk babası Sabri Uğur, 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Uğur, 2009 yılına dek AK Parti’den bir dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.
Kaynak: İHA