Adilcevaz'da TUBİTAK Bilim Fuarı

Adilcevaz ilçesinde TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 'Eğitimde İş Birliği Protokolü' kapsamında İnönü Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel projeler ilgi gördü.

Fuarının açılışına Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrencilerin projelerini inceleyen Kaymakam Karaman, fuarda birçok bilimsel projenin yer aldığını söyledi.

Karaman, 'Fuar, 5 ve 8. sınıf öğrencilerimizin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebildikleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimiz güzel projeler çıkartmışlardır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.' dedi.

Belediye Başkanı Gürsoy ise öğrencilerin çok güzel projeleri hazırlayarak hem kendilerini geliştirdiklerini hem de gelecekte yapmayı düşündükleri projeleri yavaş yavaş hayata geçirdiklerine dikkat çekti.

Kaynak: AA