Adana'da, Hüda Par'dan İftar Yemeği

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Rabbim bütün şehitlerimize rahmetiyle muamele etsin. Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü. Kudüs ve Filistin toprakları kuşatma altında. Dünya’nın pek çok köşesinde İslam beldeleri benzer acıları yaşamakta” dedi.

Adana'da, Hüda Par'dan İftar Yemeği
HÜDA PAR Adana İl Teşkilatı tarafından bir lokanta düzenlenen iftar programı, Kur’an tilaveti ile başladı.

İftar programına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yardımcıları, Adana il ve ilçe teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar yemeğinden önce konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü, Kudüs ve Filistin topraklarının kuşatma altında olduğunu, Dünya’nın pek çok köşesinde İslam beldelerinde benzer acılar yaşanmakta olduğunu söyledi.

Kudüs’ün Siyonistlerin işgali altındayken pek çok belde de Müslümanlar’ın birbirlerine silah doğrultmakta olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, ”Kur’an ayı olan Ramazan’da bizi kardeş ilan eden Rabbimizin kelamından niçin bu kadar habersizler. Aramızdaki çekişmeleri kullananlar bizleri birbirimizin aleyhine kışkırtıp eskiden kendi askerlerini gönderip işgal ettikleri ülkelerimizi şimdi bizden birilerinin eliyle karıştırıyorlar. Bizim kanımızı bizim çocuklarımıza döktürüyorlar” dedi.



“Batı’nın dayattığı gibi silahtan değil de gücümüzü birlik ve beraberliğimizden almış olsaydık” diyen Yapıcıoğlu, ”Biz bu halde mi olacaktık. Silah gücünü ellerine geçirenler bizi gücün silah olduğunu inandırdılar. Dayanak noktasının güç olduğunu, hakkın bir şey ifade etmediğini, haklı olanın güçlü olduğunu söylediler. Yani ‘Güç kimdeyse o haklıdır’ dediler. Bu gücü elinde tutanlar bütün dünyaya ve bize verdikleri helikopterlere uçaklara yerleştirdikleri çiplerle istedikleri zaman uzaktan, bilgisayar başında uydudan müdahale ile uçakları ve helikopterleri düşürebiliyorlar. Kazadır, dediler bilemiyorum. Belki kazadır ama biz enerjimizi birbirimizle uğraşmakla geçirdikçe onlarda silah yapacak, uçak yapacak bize satacak ve o sattıkları silahları da birbirimize karşı kullanmamıza izin verecekler. Rabbim bu halden çıkmayı bizlere nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA