39. Hava Kanat Komutanlığı'nda Görev Değişimi

Adana İncirlik'te konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Kanat Komutanlığı görevini yürüten Albay Walker görevini Albay Eaglin'e törenle devretti

Adana İncirlik'te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Kanat Komutanlığı görevini yürüten Albay John Walker, görevini Albay David Eaglin'e törenle devretti.

Üssün resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, üste düzenlenen devir teslim törenine, ABD Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Richard Clark başkanlık etti.

Törene, üste bulunan Amerikalı askeri ve sivil personelle birlikte üste bulunan Türk ve NATO personeli de katıldı.

Yeni üs komutanı Albay Eaglin, törende yaptığı konuşmada, 'Titanlar' olarak adlandırılan üssün bir parçası olmaktan heyecan duyduğunu dile getirdi. Üste çalışanların gurur ve profesyonelliğini taktir ettiğini belirten Eaglin, 'Misyonumuz basit bir iş değil. Ve hiç şüphem yok ki önümüzde zorluklar olacak. Ancak buradan görevimizi birlikte başaracağımıza ve bu zorlukların üstesinden geleceğimize söz veriyorum.' ifadesini kullandı.

Görevini Eaglin'e devreden Albay Walker ise Eaglin'in bu üs için en uygun komutan olduğunu bildiğini kaydederek, 'Bu ekibi, diğer herkesin hayal edebileceğinin ötesinde yeni yollara götüreceğinizi biliyorum.' dedi.

Kaynak: AA