'15 Yıldır Milletimizin Başı Yeniden Dimdik, Geleceğe Güvenle Bakıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: 'Son 15 yıldır milletimizin başı yeniden dimdik, geleceğe umutla ve güvenle bakıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük Türk milletine koyduğu muasır medeniyetler seviyesi hedefine olan yolculuk hızla devam ediyor. Bu yolculuktan rahatsız olanlar, bu istikrar ve güçlü gidişten huzursuz olanlar, farklı tuzaklar kurup, sorunlar üretmeye çalışıyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun ki terörle yaptığımız mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bu millet geleceğine sahip çıkma ve hedeflerine gitme anlamında birlik olmuştur'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesi hedefine doğru ilerlediğini belirterek, 'Bu yolculuktan rahatsız olanlar, tuzaklar kurup, sorunlar üretmeye çalışıyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun ki terörle yaptığımız mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bu millet geleceğine sahip çıkma ve hedeflerine gitme anlamında birlik oldu.' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Sultangazi Belediyesinin organize ettiği iftarda, Rumeli-Balkan Türkleri Dayanışma Dernekleri mensupları ile buluştu.

Sultangazi Ramazan Otağı’nda gerçekleşen iftarda konuşan Bakan Müezzinoğlu, ramazan sofralarıyla inanç ve medeniyet değerlerinin gelecek kuşaklara aktarıldığını birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini vurguladı.

Türkiye’nin AK Parti’nin iktidara geldiği zamandan bu yana büyük atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

'Son 15 yıldır milletimizin başı yeniden dimdik, geleceğe umutla ve güvenle bakıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük Türk milletine koyduğu muasır medeniyetler seviyesi hedefine olan yolculuk hızla devam ediyor. Bu yolculuktan rahatsız olanlar, bu istikrar ve güçlü gidişten huzursuz olanlar, farklı tuzaklar kurup, sorunlar üretmeye çalışıyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun ki terörle yaptığımız mücadelede, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bu millet geleceğine sahip çıkma ve hedeflerine gitme anlamında birlik olmuştur. Bu millet hep beraber 'Tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak' dedi. Bu değerler uğruna hayatını feda eden şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Bizlere de şehitlerimizin hukuklarını korumayı ve onların bize miras olarak bıraktığı değerleri, yarınlara güçlü taşıyabilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin.'

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

'Bugün en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ayrıştıranlara, çatıştıranlara fırsat vermeden dünyaya barışı, insanlığı öğretmiş büyük medeniyetin mensuplarıyız. Eğer bu dünyaya yeniden huzur, barış gelecekse bu büyük milletle gelecektir. Bunun için bize düşen, bu sofralarda yarınları birlik ve beraberlik içerisinde planlayabilmektir. Biz birlik, beraberlik içerisinde birbirimize sıkı sıkı sarılırsak dostlarımızın güvenini artırır, düşmanlarımızın oyunlarını bozarız.'

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada, Bakan Müezzinoğlu'nun Balkanlar'da, Rumeli'de ve İstanbul'da birçok hizmetin yapılmasına ön ayak olduğunu belirterek teşekkür etti.

Altunay, ramazan ayında ilçe merkezinde kurulan sofralarda her gün 5 bin kişiye iftar, 10 bin kişiye de sıcak çorba ikramında bulunduklarını dile getirerek, diğer etkinliklerle birlikte ramazan ruhunun Sultangazi'de yaşatıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve protokol üyeleri, iftar masalarını ve alanda kurulan stantları gezdi.

Kaynak: AA