YYÜ, Zootekni Bölümüne 6 Yıl Aradan Sonra Öğrenci Alacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kontenjan verilmediği için 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alamayan Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, bu yıl 15 öğrenci kontenjanı aldı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinde özellikle Van ve yöresinin, ekonomik, coğrafi ve sosyal yapı olarak hayvancılıkla çok yakın ilişkili olduğu hatırlattı.

Yöreyi bilen zooteknistlerin, yörenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağının yadsınamaz bir gerçek olduğunu kaydeden Demir, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Bu bağlamda Zootekni Bölümünde tekrar eğitim-öğretime başlanılmış olması önemli ve sevindirici bir gelişmedir. Zootekni Bölümü dışında Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri ve Tarımsal Biyoteknoloji bölümlerinde de aktif lisans ve lisansüstü eğitimi sürdüren Ziraat Fakültesinde, mezunlarımız özellikle son yıllarda istihdam alanlarının artmasına paralel olarak gerek kamu gerekse özel sektörde çalışabilme imkanı bulmaktadırlar. Bu durum ziraat fakültelerinin tekrar cazibe kazanması açısından dikkat çekicidir.'

YÖK'ün 2016-2017 eğitim-öğretim yılından bu yana yürürlüğe soktuğu ziraat, orman ve su ürünleri odaklı devlet üniversitesi programlarına yerleşecek ilk üç sıradaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca karşılıksız YÖK bursu uygulamasını anımsatan Demir, bunun da tercih edilebilirlik noktasında etkili olacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: AA