Viyana'da Saadet Partisinden İftar Programı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 'Bizim inancımızda üstünlük kavmiyette değil, takvadadır. Biz birbirimizin kardeşleriyiz. Mutlaka bir araya gelerek güçlerimizi birleştirmemiz gerekir. Koparsak, birbirimizle kavga edersek zayıflarız'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Bizim inancımızda üstünlük kavmiyette değil, takvadadır. Biz birbirimizin kardeşleriyiz. Mutlaka bir araya gelerek güçlerimizi birleştirmemiz gerekir. Koparsak, birbirimizle kavga edersek zayıflarız.' dedi.

Saadet Partisi Viyana Bölge Teşkilatı'nca başkent Viyana'da düzenlenen iftar programına katılan Karamollaoğlu, özellikle Türkiye ve çevre ülkelerin Asya, Avrupa ve Afrika'yı birleştiren stratejik konumda bulunduğunu belirterek, petrol ve doğalgaz gibi dünyanın en zengin enerji kaynaklarının da İslam ülkelerinde bulunmasının bu bölgede söz sahibi olmak isteyen güçlerin iştahını kabarttığını söyledi.

Karamollaoğlu, iki milyara yaklaşan Müslüman nüfusunun büyük bir pazar olduğuna işaret ederek, bazı büyük güçlerin bu pazarı kendi istekleri doğrultusunda kullanmak istediklerini ve İslam ülkelerinin ilerlemelerini engelleyerek gelişmelerine mani olduklarını anlattı.

İslam coğrafyasındaki ırk ve mezhep temelli çatışmaların bilinçli şekilde çıkartıldığını vurgulayan Karamollaoğlu, 'Bizim inancımızda üstünlük kavmiyette değil, takvadadır. Biz birbirimizin kardeşleriyiz. Mutlaka bir araya gelerek güçlerimizi birleştirmemiz gerekir. Koparsak, birbirimizle kavga edersek zayıflarız.' değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, dünyada barış ve özgürlüklerin sağlanabilmesi için adaletin tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Müslümanların zalim olamayacaklarını dile getiren Karamollaoğlu, adalet ve hakkaniyet anlayışının İslam medeniyetinde asırlardır mevcut olduğuna dikkati çekti.

Karamollaoğlu, Batı'nın bu değerleri ancak İkinci Dünya Savaşı'nın ardından hayata geçirdiklerini kaydederek, 'Ancak şu an Batı, kendi menfaatleri zarar gördüğü zaman, özellikle Amerika Birleşik Devletlerini kastederek söylüyorum, bu prensiplerin tamamını çiğnemekte en ufak bir tereddüt göstermemektedir.' değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle 11 Eylül sonrası ABD'nin insani değerleri hiçe sayan uygulamalarda bulunduğunu anımsatan Karamollaoğlu, 'Demokrasi ve hukuk devleti anlayışından uzaklaşarak, kendi değerlerini çiğnediler.' ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, Müslümanlar olarak dünyaya hakim kaos ve çatışma ikliminden kurtulmak için hakkın üstün tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

İftar programında Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Kaynak: AA