Vezirköprü'ye 16 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Samsun'un altyapı sorununu çözerek kenti Avrupa standartlarında, modern ve yaşanılabilir hale getirmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Vezirköprü Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Projesi'nin altyapı inşaat çalışmalarına, 15 Şubat 2017'de başladıklarını anımsattı.

Projede, 46 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapılacağını belirten Demircioğlu, ilçede gerçekleştirilen bu projede şimdiye kadar 8 kilometre kanalizasyon ve 2 kilometre yağmur suyu hattı olmak üzere,10 kilometrelik altyapı inşaatının tamamlandığını belirtti.

İlçedeki kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarının yoğun tempoda devam ettiğini vurgulayan Demircioğlu, altyapı yatırımının 16 milyon liraya mal olacağını kaydetti.

Demircioğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Samsun'un altyapı sorununu çözerek, kenti Avrupa standartlarında, modern ve yaşanılabilir hale getirmek için çaba harcıyoruz. Bu kapsamda Vezirköprü'deki projemiz tamamlandığında ilçe merkezinin altyapısı çözüme kavuşacaktır. Proje SASKİ Genel Müdürlüğü ve İlbank Samsun Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmektedir. İnşaat çalışmaları, 10 Ocak 2018 tarihine kadar tamamlanacak.'

Kaynak: AA