TÜBA'ya 2 Yeni Üye

Türkiye Bilimler Akademisine Şerif Mardin şeref üyesi, Niyazi Serdar Sarıçiftçi asli üye seçildi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, akademinin 51. genel kurulunda, Prof. Dr. Şerif Mardin'in şeref üyesi, Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi'nin ise asli üye seçildiğini bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, TÜBA'nın 51. genel kurulunda yapılan oylamayla, 2016 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü sahibi Mardin'in şeref üyesi, 2015 Uluslararası TÜBA Akademi Ödülü sahibi Sarıçiftçi'nin ise asli üye seçildiğini belirtti.

Mardin ve Sarıçiftçi'nin, alanlarında öncü ve çığır açıcı çalışmalarıyla uluslararası düzeyde üne sahip olduklarına dikkati çeken Acar, 'Bu aslında iki değerli bilim insanımızın çoktan hak ettikleri hakların teslimi anlamına geliyor. Seçimleriyle akademi üyelerimiz, camiamız için son derece sevindirici bir tercihte bulunmuşlardır. Mardin ve Sarıçiftçi'yi aday gösteren ve seçen üyelerimize teşekkür ediyorum, hocalarımıza da hepimizi onurlandıran üstün bilimsel başarıları ve katkıları için şükranlarımızı sunuyorum.' ifadesini kullandı.

- TÜBA konseyine yeni üyeler

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, siyaset bilimi ve sosyoloji alanında yenilikçi ve öncü çalışmalarıyla tanınıyor. Türk düşünce tarihi, sivil toplum, din-siyaset ilişkisi çalışmalarında tabu sayılan hususları ele alan Mardin, çalışmalarına uluslararası alanda atıf yapılan sosyal bilimciler arasında yer alıyor.

Avusturya Johannes Kepler Üniversitesi Öğretim Üyesi Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, standart güneş pillerine göre çok daha ucuz olan katlanabilir plastik güneş pillerinin gelişmesinde öncü oldu. TÜBA Enerji Çalışma Grubu Üyesi de olan Sarıçiftçi, güneş enerjisi alanındaki çalışmalarıyla biliniyor.

Öte yandan TÜBA Genel Kurulunda, yeni konsey üyeleri de seçildi. Akademi Konseyinde görev süresi sona eren üyelerin yerine, TÜBA Asli Üyeleri Prof. Dr. Reşat Apak, Prof. Dr. Feridun Cahit Tanyel, Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Prof. Dr. İzzet Öztürk ve Prof. Dr. Mustafa Solak seçildi.
Kaynak: AA