TİKA'dan Malezya'da İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Malezya’da iftar verdi.

Kuala Lumpur Petronas Kuleleri yakınındaki Şakirin Camisi'nde verilen iftara yaklaşık 400 kişi katıldı. İftara TİKA heyeti, Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Şen ve Malezya Kadın Aile ve Toplumsal Kalkınma Bakanlığı yetkilisi Siti Azra Muhammed Jubir de katıldı.

Doğu ve Güney Asya Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Rahman Nurdun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malezya’da ihtiyaç sahibi, yetim ve engelli yaklaşık 400 kişiye iftar programı düzenlemekten memnun olduklarını söyledi.

Nurdun, Malezya’nın ardından Endonezya’nın Açe Eyaleti ile başkent Cakarta’da da iftar vereceklerini ifade etti.TİKA’nın pek çok ülkede kalkınma faaliyetleri yürüttüğüne dikkati çeken Nurdun, bu yıl ramazan ayında iftar programları ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını aktardı.

Nurdun, Tayland, Singapur, Malezya ve Endonezya’daki Türk büyükelçiliklerle ortaklaşa düzenlenen iftar programlarının bu ülke toplumlarıyla teknik işbirliği öncesinde bir buluşma anlamı taşıdığını kaydetti.

Kaynak: AA