Savunma Bakanı Işık Paris Havacılık Fuarında

Savunma Bakanı Fikri Işık, bu yıl kapılarını 52. kez sivil ve askeri hava sanayi alanında faaliyet gösteren firmalara açan Paris Havacılık Fuarı’nı ziyaret etti.

Savunma Bakanı Işık Paris Havacılık Fuarında
Dünyanın en büyük havacılık fuarı olan Paris Havacılık Fuarı 52’inci kez kapılarını sivil ve askeri hava sanayi alanında faaliyet gösteren firmalara açtı. Paris yakınlarındaki Le Bourget Havaalanında düzenlenen fuarın açılışı, sıkı güvenlik önlemleri altında yapıldı. Toplam 91 ülkeden, bin 800’ün üzerinde şirketin katıldığı fuar sivil, askeri ve uzay dalında en büyük havacılık organizasyonu olma özelliğine sahip.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Paris Havacılık Fuarı’nı ziyaret etti. Fuardaki Türk firmaların stantlarını gezen Bakan Işık, firma yetkilileriyle sohbet edip bilgi aldı. Bakan Işık’ın fuar ziyareti dışında ikili temaslarda da bulunacak. Fuar’da Ukrayna Savunma Bakanı ile bir araya gelecek olan Bakan Fikri Işık, daha sonra Fransız mevkidaşı tarafından makamında kabul edilecek.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., 19-25 Haziran 2017 tarihleri arasında Le Bourget, Paris’te düzenlenecek olan 52’nci Uluslararası Paris Havacılık Fuarı’na şale (A274) ile katılım sağlıyor. Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı "HÜRKUŞ"un uçuş gösterisi yapacağı fuar süresince, "T625" Genel Maksat Helikopteri, "T129 ATAK" Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, "ANKA" İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu, "HÜRKUŞ-C" Hafif Taaruz Uçağı statik alanda sergilenecek.

Fuar sırasında, cirosu 800 milyar dolara ulaşan sivil ve askeri havacılık sanayinin önde gelen firmaları, son ürünlerini sergileme imkanı bulup yeni pazar arayışı yapacaklar. Fuarın özellikle dünyanın önde gelen sivil havacılık şirketleri ile silah üreten firmaların rekabet alanı olarak görülüyor. İlk 4 gününde sektördeki profesyonellerin ziyaret edebileceği fuar, 19-25 Haziran tarihleri arasında ise amatör havacılık tutkunlarına kapılarını açacak. Fuar sırasında sivil ve askeri hava sanayi alanında imzalanacak kontratların 100 milyar doları aşması bekleniyor.
Kaynak: İHA