New York Fed Başkanı Dudley Açıklaması

'Enflasyon istediğimiz seviyenin biraz altında ancak iş gücü piyasası sıkılaşmaya devam ederse enflasyonun ücretlerin artmasıyla birlikte kademeli olarak yüzde 2'ye ulaşacağını düşünüyoruz'.

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ülkede enflasyonun kademeli olarak yükseleceğini belirterek, 'Enflasyon istediğimiz seviyenin biraz altında ancak iş gücü piyasası sıkılaşmaya devam ederse enflasyonun ücretlerin artmasıyla birlikte kademeli olarak yüzde 2'ye ulaşacağını düşünüyoruz.' dedi.

Dudley, New York'ta yaptığı konuşmada, Amerikan ekonomisinin oldukça iyi durumda olduğunu dile getirdi.

'Ekonomik büyümenin daha uzun süre süreceğinden eminim' değerlendirmesini yapan Dudley, Fed'in sıkılaştırma politikasına ara vermesinin ise ülke ekonomisi için risk teşkil edeceğini savundu.

İş gücü piyasasının yüzde 4,3 seviyesindeki işsizlik oranıyla tam istihdama yakın olduğunu vurgulayan Dudley, yüzde 1,5 civarına gerileyen enflasyonu ise endişe verici bulmadığını belirterek, 'Enflasyon istediğimiz seviyenin biraz altında ancak iş gücü piyasası sıkılaşmaya devam ederse enflasyonun ücretlerin artmasıyla birlikte kademeli olarak yüzde 2'ye ulaşacağını düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

Fed'in üç numaralı ismi William Dudley, bankanın para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) kalıcı oy hakkına sahip tek bölgesel başkan olma özelliğini taşıyor.

FOMC geçen hafta biten haziran toplantısında politika faizini 25 baz puan daha artırarak yüzde 1,00-1,25 aralığına çıkarmıştı. Bu, Fed'in bu yılki ikinci faiz artışı olurken, FOMC üyeleri yıl bitmeden bir faiz artışı yaparak 2017'yi toplamda üç faiz artışıyla kapatma beklentisi korumuştu.

Kaynak: AA