Londra'da İslamofobik Terör Saldırısına Tepkiler

Katar, Kuveyt ve Mısır, İngiltere'nin başkentindeki Finsbury Park Camisi yakınında düzenlenen araçlı saldırıyı kınadı.

Katar, Kuveyt ve Mısır'ın, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Finsbury Park Camisi yakınında düzenlenen araçlı saldırıyı kınadığı bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Londra'da bir kişinin hayatını kaybetmesine ve bazıların yaralanmasına neden olan saldırı kınanarak, İngiltere hükümetinin güven ve istikrarını korumak için alacağı tüm önlemlerin desteklendiği belirtildi.

Olayda yaşamını yitirenin yakınlarına ve İngiliz hükümetine başsağlığının dilendiği açıklamada, 'Sebebi ve kaynağı ne olursa olsun şiddet ve teröre karşı değişmez bir duruşa sahip olan Katar, masumları korkutan ve insani değerlerle bağdaşmayan her türlü eylemi reddediyor.' ifadeleri kullanıldı.

Bu arada Kuveyt Emiri eş-Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Londra'daki araçlı saldırı nedeniyle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Başbakan Theresa May'e gönderdiği taziye telgrafında, 'Kuveyt, dini ve insani değerlerle bağdaşmayan bu çirkin terör eylemini reddediyor.' denildi.

Telgrafta ayrıca Kuveyt'in, dost ülke İngiltere ile dayanışma içerisinde olduğu ve bu tür terör eylemlerinin önüne geçmek için atacağı tüm adımları desteklediği kaydedildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Londra'da gerçekleştirilen araçlı saldırı şiddetle kınandı.

Toplum arasındaki barışçıl yaşamayı baltalayacak şekilde fitne ve bölücülük tohumlarını yayan İslamofobiye karşı uyarıda bulunulan açıklamada, 'Mısır, güvenliği hedef alan terörün her türlüsü ile ırk ve etnik temel üzerinde kişiler arasında yapılan ayrımcılığı reddediyor. Çünkü bunların tümü toplumlar ile halkların güven ve istikrarını ciddi anlamda tehdit ediyor.' ifadelerine yer verildi.

Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi, teravih çıkışı aracını Müslümanların üzerine sürmüş, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA