Kruvaziyerle Gelen Turiste Mehterli Karşılama

Lübnan'dan yola çıkan Orient Queen adlı kruvaziyer, Antalya'nın Alanya ilçesine geldi.

Lübnan'dan yola çıkan Orient Queen adlı kruvaziyer ile Alanya'ya gelen 300 turist, mehterle karşılandı.

Lübnan'dan 300 yolcusuyla Akdeniz turuna çıkan Orient Queen adlı kruvaziyerin ilk durağı Alanya oldu. İlçeye ilk kez gelen geminin yolcuları, Alanya Belediyesi Mehteran Takımı ile karşılandı.

Gemiden inen yolcular, mehteran takımıyla fotoğraf çektirdi. Yolculardan bazıları karşılamanın ardından şehir turuna çıktı bazıları tarihi ören yerlerini gezdi.

My Planet adlı turizm firmasının yönetim kurulu başkanı Ziya Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kruvaziyerin 18 Eylül'e kadar ilçeye 14 defa daha geleceğini söyledi.

Geminin buradan Rodos, Girit, Mikanos ve Beyrut'a gideceğini kaydeden Ünal, 'Lübnan'a geri dönecek kruvaziyer, yeni yolcularıyla tekrar Alanya ilçesine gelecek. 6 saat Alanya'da kalacak. Bir kısmı tura çıktı, bir kısmı da şehir merkezini ve tarihi ören yerlerini dolaşacak.' dedi.

My Planet'in Lübnan sorumlusu Bassam Hade ise Alanya'nın güzel bir kent olduğunu belirterek, Lübnan ve Ortadoğu halkının kente gelmesini istediğini ifade etti.

Bölgedeki turistlerin Kıbrıs, Yunanistan, İspanya'ya alıştığına dikkati çeken Hade, 'Alanya'yı çok bilmiyorlar. Umarım bu turlarla da ilçenin tanıtımını sağlarız.' diye konuştu.
Kaynak: AA