Kocaeli Bilişim Fuarı'na Doğru

Büyükşehir Belediyesince 2326 Kasım'da düzenlenecek fuar kapsamında, 'Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar' yarışmasına son başvuru tarihi 30 Haziran olarak açıklandı.

Kocaeli'de, 23-26 Kasım'da gerçekleştirilecek Bilişim Fuarı kapsamında 'Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Tabanlı Yenilikçi Uygulamalar (SAGYU) Yarışması' düzenleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Gebze Teknik Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen yarışmanın tüm yaş gruplarına açık olacağı belirtilerek, başvurularda 'yenilikçi uygulama projeleri', 'arttırılmış gerçeklik (AR) uygulama projeleri' ve 'sanal gerçeklik (VR) uygulama projeleri'nin ana nitelikler olarak belirlendiği kaydedildi.

Yarışmaya son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğu ifade edilen açıklamada, Kocaeli Bilişim Fuarı'nın ana teması olan sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerini genç kuşak özelinde fuar ziyaretçilerinin tamamıyla buluşturmanın amaçlandığı vurgulandı.

Açıklamada, yarışmanın bu alana ilişkin bilgi birikimini zenginleştirme, teknoloji farkındalığını arttırma, eğitim ve yaygınlaştırma faaliyetlerini gerçekleştirme görevini üstleneceği anlatılarak, 'Yarışmanın öne çıkan vurguları ise girişimcilik, yeni teknolojiler ve inovatif uygulamalar olacak. Yarışmayla gençlerin bilim üreten, yeni teknolojileri geliştirme ve kullanma kapasitesine, yenilikçi ve girişimci özelliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmesine katkı sağlanmak isteniyor. Böylece genç dahilerin projelerini sunabilecekleri girişimsel bir ortam hazırlanacak, girişimcilik ve yenilikçilik kültürünün yaygınlaştırılması sağlanacak.' denildi.

Yarışmaya yalnızca bir projeyle katılım sağlanabileceği bildirilen açıklamada, bunun temel kodlama dillerini bilen, kendini genç ve girişimci hisseden herkese açık olduğu aktarıldı.

Açıklamada, yarışmaya katılacakların alanında uzman kişilerce 2 aşamalı bir eğitim sürecine tabi tutulacağı belirtilerek, Kocaeli Bilim Merkezinde gerçekleştirilecek eğitimlerin sonucunda finale gitmeye hak kazanacak 20 projenin belirleneceği kaydedildi.
Kaynak: AA