Kazada Yaralanan Köpek Tedavi Edildi

Adıyaman'da bir aracın çarptığı köpek, belediyeye bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde ameliyat edilerek tedavi altına alındı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, son dönemlerde sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla takdir toplayan Adıyaman Belediyesi, kazada yaralanan bir sokak köpeğinin daha tedavisini gerçekleştirerek sağlığına kavuşturdu. Bir aracın çarptığı ve kazadan dolayı bacağında kırık ve kas yırtığı meydana gelen sokak köpeğini tedavi altına alan Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, müdürlük bünyesinde kurulan rehabilitasyon merkezinde gerçekleştirdikleri ameliyatla köpeği tedavi etti.

Operasyonu gerçekleştiren veteriner hekim Yusuf Işık, tedavisi tamamlanan köpeğin kısa süre içerisinde yürümeye başlayacağını belirterek, 'Kaza sonrası merkezimize getirdiğimiz yaralı köpeğe yaptığımız ilk muayene sonucunda kırık ve kas yırtığı tespitinde bulunduk. Muayeneden sonra gerçekleştirdiğimiz operasyonda gerekli işlemler yapıldı ve yırtık dikildi.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA