İzmir'de Dolandırıcılık İddiası

İş bulma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi tutuklandı.

İzmir'de, iş bulma vaadiyle temas kurduğu kişileri dolandırdığı iddia edilen kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat eden H.D. (57), internet aracılığıyla tanıştığı Ömer isimli kişinin, 'Cumhurbaşkanlığında çalıştığını, siber saldırılara karşı koruma ve hackerlik yaptığını' belirterek kendisiyle yakınlık kurduğunu ve oğluna iş bulma vaadiyle 3 bin lirasını aldıktan sonra ortadan kaybolduğunu bildirerek, şikayetçi oldu.

Bunun üzerine çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin Ö.A. (31) olduğunu belirledi.

- İş vadinde bulunduğu kadınla yakalandı

Şüphelinin yerini tespit için teknik takip çalışması yapan polis, Ö.A'yı son olarak görüldüğü tespit edilen özel bir hastanede yakaladı.

Bu sırada şüphelinin yanında bulunan M.B. (24) adlı kadın da emniyete götürüldü. M.B, polis ekiplerine, zanlının kendisinden de iş vaadiyle 5 bin lira istediğini ve kendisine iş için evraklarını teslim ettiğini belirterek, Ö.A'dan şikayetçi oldu.

Zanlının yapılan üst aramasında ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 6 mermi ve kendi adına düzenlenmiş Mardin Devlet Hastanesi personel kartı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ö.A, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Kaynak: AA