İngiliz Başkonsolosluğu İle BCCT'den Ortak İftar

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu ile Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) ortak iftar verdi.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu ile Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT), ortak iftar yemeği organizasyonu düzenledi.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu'nda, Başkonsolos Judith Slater ile BCCT Başkanı Chris Gaunt'ın ev sahipliğinde verilen iftar yemeğinde BCCT ve konsolosluk yetkilileri ile ekonomi, siyaset, cemiyet ve iş dünyasından önemli simalar bir araya geldi.

Başkonsolos Slater, burada yaptığı konuşmada, 'Ramazan ayı iftar sofralarında ailelerin, dostların ve toplulukların bir araya geldiği ve coşkuyla kutlanan bir aydır. Bu akşam, sadece Türkiye'de değil Birleşik Krallık'ta da birçok iftar sofrası kuruluyor. Britanya ve Türkiye yakın iki dost. Başkonsolosluğumuzda sizleri ağırlamaktan çok memnunum.' dedi.

BCCT Başkanı Chris Gaunt ise ramazan ayı boyunca kültürler arası barış ve uyumu görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Gaunt , 'Biz 130 yıldır Türkiye ve Birleşik Krallık ile iç içe yaşayan bir ticaret odası olarak, iki ülke arasındaki ticari etkileşim kadar, kültürel etkileşimin de gelişimine katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA