'Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım Kampanyası'

Sivas Valiliği, il genelinde kampanya başlattı.

Sivas Valiliğince, 'Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım Kampanyası' başlatıldığı duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yürütüldüğü bölgede yerleşim birimlerinde yaşayan yaklaşık 1 milyon nüfusun dışında, kamplarda ve toplama alanlarındaki çadır kentlerde kalan yaklaşık 250 bin kişinin bulunduğu belirtildi.

Bu nedenle bölge halkının, başta gıda olmak üzere yardım malzemelerine ihtiyaç duyduğu vurgulanan açıklamada, 'Sivas Valiliği olarak bölgedeki insanların acılarını bir nebze olsun hafifletebilmek amacıyla il genelinde ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatılmıştır. Ayni yardımlar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordineli olarak toplanacak, gıda ve hijyen paketlerinin içeriği daha önce basın aracılığıyla duyurulmuştu.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının Ziraat Bankası Sivas Merkez Şubesi nezdinde Sivas Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adına açılan 'Fırat Kalkanı Bölgesindeki Suriyelilere Yardım' hesabına bağışta bulunabilecekleri kaydedildi.
Kaynak: AA