Çare Derneği, Johannesburg'un Yoksul Mahallelerinde Kumanya Dağıttı

Çare Derneği Güney Afrika Koordinatörü Sarıoğlu: 'Türk insanının yardımseverliğini Afrika’nın en uç ülkesi Güney Afrika'da duyurmak bize büyük mutluluk veriyor''Yardım faaliyetlerimiz sırasında çok sayıda Afrikalının Cumhurbaşkanı'mıza ve Türkiye’ye dua ettiklerini gördük'.

Çare Derneği, Türk hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan kumanyaları, Güney Afrika'nın en kalabalık kenti Johannesburg’taki yoksul Müslüman mahallelerinde dağıttı.

Derneğin Güney Afrika Koordinatörü Yunus Sarıoğlu, Güney Afrika'da 15 yıldan bu yana faaliyette bulunduklarını belirterek, ramazan vesilesiyle Johannesburg’un fakir mahallerinde kumanya dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Afrika kıtasında Türk yardımseverlerin katkıları ile çok sayıda çalışma yürüttüklerini vurgulayan Sarıoğlu, “Güney Afrika'da ve Afrika kıtası genelinde yardıma muhtaç olanlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yardımlarımız ramazan ayında artıyor ama insanlarla kurduğumuz güçlü iletişimi sene içinde de devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dernek olarak Güney Afrika Gençlik Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (SAYED) ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Sarıoğlu “Bu sene, başta Johannesburg olmak üzere, ülkenin farklı kentlerinde binden fazla yardım kumanyası dağıttık.” dedi.

Yardım faaliyetlerinin Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını bildiren Sarıoğlu “Türk insanının yardımseverliğini Afrika’nın en uç ülkesi Güney Afrika'da duyurmak bize büyük mutluluk veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretlerin önemine vurgu yapan Sarıoğlu “Yardım faaliyetlerimiz sırasında çok sayıda Afrikalının Cumhurbaşkanı'mıza ve Türkiye’ye dua ettiklerini gördük.' diye konuştu.

Sarıoğlu, Güney Afrika’nın en fakir bölgeleri Soweto, Palm Springs, ve Naigel'de dağıtımını yaptıkları paketlerin içinde pirinç, yağ, un, şeker, donmuş tavuk, çay, kahve ve günlük konserveler bulunduğunu kaydetti.
Kaynak: AA