Beşikdüzü OSB 2. Etap Altyapı İhalesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ikinci etap altyapı ihalesinin 6 Temmuz'da yapılacağını, bölgede bulunan altyapı inşaat firmalarının da bu ihaleye girebileceği ve teklif sunabileceğini bildirdi.

Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nin iki etaptan oluştuğunu, bölgenin birinci etabının altyapı çalışmalarının 2008 yılında tamamlandığını belirtti.

İkinci etabın altyapısı tamamlanmadan bölgeye yoğun talep gösterildiği ve bu talebin devam ettiğine dikkati çeken Hacısalihoğlu, talep yoğunluğu nedeniyle ikinci etapta bulunan parsellerin firmalara tahsis işlemlerinin yapılarak yatırıma açıldığını ifade etti.

Hacısalihoğlu, bu durumun ikinci etapta bulunan firmaların ulaşım ve altyapıda büyük zorluklar yaşamasına neden olduğunu, çözümü aşamasında da son noktaya gelindiğini kaydederek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğiyle yapılan Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi ikinci etap altyapı ihale duyurusunun 16 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandığını aktardı.

İhalenin 6 Temmuz'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez binasında yapılacağını belirten Hacısalihoğlu, 'Proje, fore kazık detayları içermekte olup bölgemizde bulunan altyapı inşaat firmalarımız da bu ihaleye girebilir, teklif sunabilirler. Detaylı bilgileri Beşikdüzü OSB Bölge Müdürlüğümüzden temin edebilirler.' ifadesini kullandı.

Hacısalihoğlu, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesinin hızla geliştiğini vurgulayarak, üçüncü etap için de çalışmaların başlatıldığını, en kısa sürede yeni parselleri sanayicilere ve yatırıma açmayı planladıklarını kaydetti.

Hacısalihoğlu, her alanda Trabzon'a ve bölgeye desteğini esirgemeyen başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye, milletvekillerine ve destekte bulunarak Beşikdüzü OSB'nin gelişmesine, yatırım alanları üretilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA