Başkan Asya Yol Çalışmalarını Denetledi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kentteki bazı mahallede devam eden yol çalışmalarını denetledi.

Asya, eski Erzurum Caddesi ile Karşıyaka Mahallesi bağlantı yolunda devam eden yol yapım çalışmalarını denetleyerek, bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Asya, mevsim şartlarından dolayı yeni açılan bağlantı yoluna bugüne kadar sadece stabilize malzeme serimi yapılabildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Asfalt ve kaldırım çalışmaları yetişmemişti. Aynı şekilde yeni açılan yolun dağ tarafına ihata duvarı yapmak için çalışma başlattık. Kentteki mezarlıklarımızın bakım ve onarımlarını rutin olarak yapıyoruz. Bunun yanı sıra bu bölgelerdeki çevre düzenlemeleri için ne gerekiyorsa ihmal etmiyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerimiz, Şeyh Haşim Mezarlığının çevresinde ölçüm yaptıktan sonra ihata duvarı çalışmaları başladı.'

- Su şebekesi yenilenecek

Asya, yaklaşık 400 kilometre döşeme ağı olan altyapı projesiyle şehrin hemen her tarafında kazı çalışması yapılacağını da belirterek, bu süreçte bazı zorluklar da yaşanacağını ifade etti.

Özellikle su depolarının yenilenmesi sırasında su sıkıntısı yaşanacağını dile getiren Esya, şunları söyledi:

'Sıkıntının asgari düzeyde vatandaşa yansıması için çaba sarf ediyoruz. Dolayısıyla su depolarının en hızlı şekilde tamamlanarak faaliyete girmesi için yoğun emek veriyoruz. İnşallah bunları başarılı şekilde yaparak halkımızın hizmetine sunacağız.'

Kaynak: AA