Alman Çift Yürüyerek Nepal'e Gidecek

Bisikletle dünya turu hayalini gerçekleştirmek için Almanya'dan yola çıkan ve Alanya'ya ulaşan Dukadjinac çifti, yollarına yaya devam etme kararı aldı.

Almanya'dan geçen yıl temmuz ayında bisikletle yola çıkan Deevad (30) ve eşi Luna Feline Dukadjinac (20), bisikletle 11 ülke gezdikten sonra Alanya'ya geldi.

Alman çift, ilçede verecekleri 2 günlük molanın ardından yola yaya devam etme kararı aldı. Çiftin, bundan sonraki durağı İran olacak.

Deevad Dukadjinac, Boşnak asıllı Alman vatandaşı olduğunu söyledi.

Türkiye'de İstanbul'da başladıkları yolculuklarını, sahil şeridinde sürdürdüklerini belirten Dukadjinac, yolcuğa eşiyle yeni bir maceraya atılmak için çıktıklarını ifade etti. Bir inşaat firmasında çalıştığını aktaran Dukadjinac, 'Eşimle beraber manevi arayış için yola çıktık. Yolculuğumuzu en son nerede bitireceğimizi bilmiyorum ama büyük ihtimalle Nepal olabilir.' dedi.

Eşiyle 11 ülke dolaştıklarını anlatan Dukadjinac, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye'yi gezdiklerini aktardı.

Türkiye'yi çok beğendiklerini, halkın çok misafirperver ve sıcakkanlı olduğunu vurgulayan Dukadjinac, Türkiye'de bulundukları sürece tavla ve iskambil oyunlarını öğrendiklerini belirtti.

Dukadjinac, Türkiye'den yürüyerek İran'a gideceklerini, oradan da Nepal'e doğru yola çıkacaklarını kaydetti.

Everest'te yürüyüşlerini tamamlamak istediklerini dile getiren Dukadjinac, 'Yolculuğumuza geçen yılın temmuz ayında bisikletle başladık. İstanbul'a kadar geldik ancak kış mevsiminin gelmesinden dolayı bisikletlerimizi bırakarak Almanya'ya geri döndük. Havaların ısınmasıyla yolculuğumuza kaldığımızdan yerden İstanbul'dan başladık. Bisikletle Antalya'ya kadar geldik. Buradan sonrasını ise yaya olarak devam etmeyi planlıyoruz. Yolculuğumuzun yaklaşık 5 ay daha sürmesini bekliyoruz. Muhtemelen kasım ayında Nepal'e varırız.' diye konuştu.

Seyahatteki en büyük keşiflerinin, asla yalnız bulunmadıklarını öğrenmek olduğunu kaydeden Dukadjinac, 'En yalnız olduğumuzda dahi yaratıcı bizimleydi. Seyahat boyunca inancımız daha da kuvvetlendi.' dedi.

Haiti kökenli Alman vatandaşı Luna Feline Dukadjinac ise seyahatleri sırasında aradıkları manevi huzuru bulacaklarına inandıklarını, sonrasında ise biyoloji okumayı planladığını söyledi.

İnsanlığın düşünüldüğü kadar kötüye gitmediğini ifade eden Luna Feline Dukadjinac, 'İyilik her yerde. Yolculuk boyunca başımıza kötü bir durum gelmedi.' diye konuştu.
Kaynak: AA