AK Parti'den STK Temsilci Ve Üyelerine İftar

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: ''İftar sofraları, birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarıdır'' 'Bu sofralar, bir araya geldiğimiz ve bütün dünyaya, özellikle ümmet coğrafyasına baktığımızda, ayağa kalkıp vatansız olanlara, devletsiz olanlara, bayraksız olanlara, ezansız olanlara bakıp şükretme sofralarıdır'.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyelerine iftar verdi.

Beyoğlu Sütlüce’deki il başkanlığında düzenlenen program, Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Ercan Çakıroğlu’nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, partililer, fikir, düşünce, iş ve ekonomi dünyasından sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra Roman, Alevi sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Ayrıca Balkanlar ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri ile birlikte esnaf odaları, sendika temsilcileri ve üyeleri de programa iştirak etti.

Programda konuşan Temurci, Türkiye’nin dört bir tarafından dini, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun hep birlikte Türkiye olduklarını söyledi.

İftar sofrasında bu resmi oluşturan herkese teşekkür eden Temurci, ''Bu iftar sofraları, bizim için herhangi bir sofra değildir. Kalbi, gönlü bu vatan için, bu ülke için atan dava erlerini buluşturduğumuz sofralardır. Onun için iftar sofrası dendiğinde bizim aklımıza sadece ve sadece birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz gelir. İçimizde kardeşlerimiz var, Karslı da var, Edirneli de var, Hakkarili de var. 81 ilden kardeşimiz şu an burada.'' dedi.

-''İftar sofraları, birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarıdır''

Gönül insanı olmadan bu ülkede siyaset yapılamayacağını aktaran Temurci, sözlerini şöyle tamamladı:

''Onun için bu sofralar, birlik, beraberlik ve kardeşlik sofraları derken, eğer bunu yüreğimizde hissetmiyorsak, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, burada kucaklaşmayı beceremiyorsak bu ülkenin Suriyeleşmesi, Mısırlaşması, dağılıp yok olması, inanın bana, çok yakındır. Onun için bu sofralarda biz sadece 780 bin kilometre kare ile ilgili değiliz. Bu sofralar, bir araya geldiğimiz ve bütün dünyaya baktığımızda, özellikle ümmet coğrafyasına baktığımızda, ayağa kalkıp vatansız olanlara, devletsiz olanlara, bayraksız olanlara, ezansız olanlara bakıp bence şükretme sofralarıdır bu sofralar.''
Kaynak: AA