ZÜCDER'den Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) tarafından Bilecik'teki şehit ve gazi ailelerine iftar programı düzenlendi.

Gölpark'ta düzenlen iftara, Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Hayati Durak ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, derneklerinin züccaciye sektörünü temsilen 2004 yılında kurulduğunu ve kurulduğunu günden itibaren firmalardan önce sektörü, sektörden önce de ülkenin menfaatlerini ön planda tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin ve sektörün gelişimine, kalkınmasına, refahına ve huzuruna katkı sağlayacak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Dernek olarak, ülkemizin sorunları ve sosyal konularda da duyarlı hareket etmeyi kendimize görev addediyoruz. Hepimizin bildiği gibi, dünyanın ve de en önemlisi ülkemizin içinde bulunduğu son yıllardaki karmaşık durum, bizlere, bazen de çevremizden en yakınlarımıza, hatta aile bireylerimize kadar yansımakta ve yaşantılarımızda da büyük değişikliklere neden olabilmektedir. Bizlere emanet edilen vatanımızı, kutsal topraklarımızı koruyup, kollamak için zaman zaman ağır bedeller ödüyoruz. Yüreklerimiz fazlasıyla yanıyor. Bu acıları hafifletmek ya da üzüntüleri azaltmak kolay değil, pek mümkün de değil, bunu biliyoruz. Naçizane elimizden gelen ise ramazan ayı ile beraber iftar sofralarımızda sizlerle bu birlikteliğin sağlanmasını organize edebilmek. Yaşanan bu acıları milletçe yüreğimizde hissediyoruz. Bu acıların bir daha yaşanmayacak şekilde en kısa sürede son bulması da hepimizin en büyük dilek ve arzusu.''

İftarın ardından Bilecik'te faaliyet gösteren bir porselen fabrikası tarafından şehit ve gazi ailelerine hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA