TİKA'dan Ukrayna'daki Yaşlılara Destek

TİKA, Ukrayna'nın Çerkasi şehrindeki Geriatri Pansiyonu'na tadilat ve donanım desteği sağladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna'nın Çerkasi şehrindeki Geriatri Pansiyonu'na tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Çerkasi'de bulunan pansiyonun kuruluşunun 40. yıl dönümü vesilesiyle TİKA tarafından tadilat ve donanımı gerçekleştirilen Çerkasi Geriatri Pansiyonu hizmete açıldı.

Yatak kapasitesi 160 olan Çerkasi Geriatri Pansiyonu'nda desteğe ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyan engelli, malulen emekli ve eski gazilere konaklama ve bakım hizmetleri sunulduğu belirtilen açıklamada, pansiyon bünyesinde faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezinde de felç geçiren hastalara yönelik özel rehabilitasyon programlarının uygulandığı vurgulandı.

Açıklamaya göre, TİKA'nın desteğiyle pansiyonun yemekhane ve mutfak bölümlerinde yapılan tadilatın yanı sıra temin edilen donanım malzemesiyle engellilerin fizik tedavisi için elverişli koşullar da oluşturuldu.

Pansiyonun hizmete açılış töreninde konuşan Çerkasi Valisi Yuriy Tkaçenko, şehirde olumlu bir sosyal ortamın oluşması için valiliğin elinden geleni yaptığını ancak bütçelerinin kısıtlı olduğunu belirterek 'Ne mutlu bizlere ki Türk dostlarımız hep yanımızdadır. TİKA desteğiyle Çerkasi bölgesinde birçok önemli projeye imza atıldı. Pansiyonumuzda yapılan çalışmalar da iş birliğimizin en parlak örneklerindendir.' dedi.

TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat da Ukrayna kalkınma önceliklerine göre muhtelif alanlarda faaliyet gösteren TİKA'nın sosyal alana özel önem verdiğini vurguladı.

Ukrayna milli şairi ve kahramanı Taras Şevçenko'nun memleketi olan Çerkasi'de proje gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolat, 'Büyüklere saygı tüm dinlerin temelindedir. Yaşlılarımıza saygı ve sevgi göstermek Türk kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Ukrayna toplumunda da aynı geleneklerin yaşatıldığına şahit oluyoruz.' diye konuştu.

Tören, konuşmaların ve pansiyonun gezilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA